Wat is de oorzaak van een permanente magneet om zijn magnetisme te verliezen?

Geen “permanente magneet” is volledig permanent. Hitte, scherpe slagen, verdwaalde magnetische velden en ouderdom werken allemaal samen om een ??magneet van zijn kracht te beroven. Een magneet krijgt zijn veld wanneer microscopische magnetische gebieden, domeinen genaamd, allemaal in dezelfde richting uitkomen. Wanneer de domeinen samenwerken, is het veld van de magneet de som van alle microscopische velden erin. Als de domeinen in wanorde raken, worden de afzonderlijke velden geannuleerd, waardoor de magneet zwak blijft.

botsing
Zeer scherpe slagen verdringen de atomen van een magneet, waardoor ze zich ten opzichte van elkaar uitlijnen. In aanwezigheid van een sterk magnetisch veld in lijn met de magneten, zullen de atomen in dezelfde richting opnieuw uitlijnen, waardoor de magneet wordt versterkt. Zonder een sterk magnetisch veld om de atomen te geleiden, zullen ze zich in willekeurige richtingen uitlijnen, waardoor de magneet verzwakt. De meeste permanente magneten kunnen het enkele malen laten vallen, maar het zal de kracht verliezen van herhaalde aanvallen met een hamer.

Menu

Weebly

WordPress

Tumblr

Blogger

Justpasteit

Doc

Spreadsheet

Presentation

Form

Drawing

Map

Google Site

Drive

Leeftijd
Als je naar een magneet op een tafel kijkt, lijkt deze volkomen stil te zijn, maar in werkelijkheid vibreren de atomen in willekeurige richtingen. De energie van normale temperaturen creëert deze trillingen. Gedurende een aantal jaren, randomiseren de vibraties uiteindelijk de magnetische oriëntaties van haar domeinen. Sommige magnetische materialen behouden hun magnetisme langer dan andere. Wetenschappers gebruiken kwaliteiten zoals coërciviteit en remanentie om te meten hoe goed een magnetisch materiaal zijn kracht behoudt.

Warmte
Als popcorn die in een ketel knalt, worden de gematigde willekeurige trillingen van atomen bij kamertemperatuur meer energiek wanneer je het vuur hoger zet. Op een bepaald punt, de Curietemperatuur genoemd, zal een magneet zijn kracht volledig verliezen. Niet alleen zal een materiaal zijn magnetisme verliezen, het zal niet langer worden aangetrokken door magneten. Nikkel heeft een Curietemperatuur van 358 graden Celsius (676 Fahrenheit); IJzer is 770C (1418F). Zodra het metaal afkoelt, keert het vermogen om magneten aan te trekken terug, hoewel het permanente magnetisme ervan zwak wordt.

Ongepaste opslag
Barmagneten voor wetenschapsklassen hebben duidelijk hun Noord- en Zuidpool. Als je ze samen opslaat of stapelt met de noordpolen, zullen ze hun magnetisme sneller verliezen dan normaal. In plaats daarvan, wil je ze opslaan met de noordpool van een die de zuidpool van een ander raakt. De magneten zullen elkaar in deze oriëntatie aantrekken en elkaars velden behouden. Je kunt hoefijzermagneten ook op deze manier opslaan, of je kunt een klein stukje ijzer, een ‘bewaarder’, over de palen plaatsen om de sterkte te behouden.

https://www.myxlshop.nl/elektronica/gereedschap-onderdelen/magneten/

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s